3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenHúsz éves a Kolping iskola - születésnap adománnyal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.22. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eltelt két évtizedben megtízszereződött a gyöngyösi Kolping iskola tanulóinak létszáma.

   

  A jubileumi ünnepségsorozat nyitányaként az Erzsébet templomban tartott ünnepi szentmisén emlékeztek meg a gyöngyösi Kolping Katolikus Szakiskola alapításának 20 évfordulójáról. Azután az egykori 2-es iskola épületében gálaműsorral folytatták a megemlékezést az ország több helyéről érkezett kolping-iskolai képviselők jelenlétében. A Kolping iskolákat 2007 óta fenntartó szervezet, a KOSZISZ vezetője szerint a katolikus iskolák között is sajátos helyet foglalnak el az ilyen típusú intézmények. Létjogosultságukat pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a gyöngyösi iskolában tíz év alatt megtízszereződött a tanulók létszáma - fejtette ki Juhász Imre.

  Szeptembertől a Kolping iskolában is hároméves képzésre állnak át, s Varga Kálmánné igazgató szerint az iskola épülete is egyre szebb lesz.

  Ehhez hozzájárul az az adomány is, amellyet Juhász Imre atya jelentett be: a fenntartó 8,8 millió forintos pénzsegélyt folyósított a születésnapját ünneplő intézménynek. Ez a pénz elegendő lesz a külső homlokzat régóta tervezett felújítására.


  Közösségi funkciók