3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenHa már a szemüveg sem segít - van megoldás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-04-11 11:21
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eredeti árnál lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá olvasást segítő modern eszközökhöz azok, akiknek már a szemüveg, vagy akár a kézi nagyító sem segít.

   

  Sajnos ma is vannak olyan szembetegségek, amelyek miatt a szokványos eszközök: szemüveg, kézi nagyító, olvasóléc használata ellenére sem tudjuk megkülönböztetni a betűket. A technika előrehaladásával olyan, úgynevezett látásjavító segédeszközöket fejlesztettek ki, amelyek nem a látást próbálják javítani, hanem az elolvasni-valót teszik láthatóbbá – tehát megpróbálnak lehetőséget teremteni az olvasásra abban az esetben, amikor a szemüveg már nem segít - mondta el dr. Elek Ilona szemész főorvos.

  Mindezt annak kapcsán, hogy mostantól a gyöngyösi kórház szemészetének is van lehetősége ezeket a látásjavító eszközöket támogatással, vagyis eredeti áruknál jóval olcsóbban javasolni.

  Egy 150 ezer forintos eszköz például nagyjából harmincezer forintért beszerezhető.

  A részletekről a kórház szemészeti osztályán tudnak bővebb felvilágosítást adni, illetve ugyanott ki is próbálható az egyik ilyen igazán hasznos eszköz.

  Arra kérjük a jelentkezőket, hogy a 37-312-491 telefonszámon, a szemészet 249 vagy 250-es mellékén hívjanak, hogy megbeszéljük, mikor tudunk elég időt fordítani a vizsgálatra és az eszköz kipróbálására - kérte dr. Elek Ilona.

  Hozzátette azt is: a gyöngyösi szemészet évek óta igyekszik megkönnyíteni azok dolgát, akik valamilyen látásjavító segédeszköz segítségére szorulnak: minden októberben Gyöngyösre hívták a Labrador Kft munkatársait, akik bemutatták a rendelkezésre álló eszközöket, és segítettek, tanácsot adtak, megmutatták használatukat. A drága műszerekhez való hozzájutást – mivel árukat az egészségbiztosító pénztár nem támogatta – a gyöngyösi Mátra Lions Klub könnyítette meg, anyagi hozzájárulásával.

  A mostani támogatási lehetőségnek köszönhetően várhatóan sokkal többen hozzá tudnak jutni ezekhez a fontos és praktikus látásjavító eszközökhöz.


  Közösségi funkciók