3 °C

 
 
Átadták a Fecske Úti Tagóvoda megújult konyháját

Teljesen megújult a Fecske Úti Tagóvoda konyhája. A 400 gyöngyösi óvodást kiszolgáló létesítmény több mint negyvenéves történetében a legnagyobb mértékű felújítást végezték el, és elkészült egy összekötő folyosó is, amely a konyha kikerülésével teszi lehetővé az intézmény két szárnya közötti átjárást. A munkálatok több mint 80 millió forintból valósultak meg.

Még jelentkezhet a tepertősütő versenyre

Csapatok jelentkezését várják a szervezők az idei tepertősütő versenyre. A Gyöngyösi Advent hagyományos programját december 14-én rendezik a Fő téren.

Idén is várja a korcsolyázókat a Gyöngyösi Jégpálya

Ismét elérkezett a tél, és ez Gyöngyösön egyet jelent azzal, hogy a Csépe György Uszoda és Termálstrand területén működő Gyöngyösi Jégpálya megnyitja kapuit. A jégpálya nyitásának tervezett időpontja november 30-a.

Ausztriában az első helyen az éremtáblázaton a Parafa Úszó Klub

Hatvanhárom érmet gyűjtve az első helyen végzett a gyöngyösi Parafa Úszó Klub a 3 ország 32 csapatát felvonultató nemzetközi versenyen.

Új helyre költözik Gyöngyösön a NÚSZ ügyfélszolgálati irodája

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. gyöngyösi ügyfélszolgálati irodája december 2-ától már új helyen, az Angyal utca 2. szám alatt, a megszokott nyitvatartási időben és a már ismert szolgáltatásokkal várja régi és új partnereit, vásárlóit.

Bővebben
Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Bővebben

Ha már a szemüveg sem segít - van megoldás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-04-11 11:21
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eredeti árnál lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá olvasást segítő modern eszközökhöz azok, akiknek már a szemüveg, vagy akár a kézi nagyító sem segít.

   

  Sajnos ma is vannak olyan szembetegségek, amelyek miatt a szokványos eszközök: szemüveg, kézi nagyító, olvasóléc használata ellenére sem tudjuk megkülönböztetni a betűket. A technika előrehaladásával olyan, úgynevezett látásjavító segédeszközöket fejlesztettek ki, amelyek nem a látást próbálják javítani, hanem az elolvasni-valót teszik láthatóbbá – tehát megpróbálnak lehetőséget teremteni az olvasásra abban az esetben, amikor a szemüveg már nem segít - mondta el dr. Elek Ilona szemész főorvos.

  Mindezt annak kapcsán, hogy mostantól a gyöngyösi kórház szemészetének is van lehetősége ezeket a látásjavító eszközöket támogatással, vagyis eredeti áruknál jóval olcsóbban javasolni.

  Egy 150 ezer forintos eszköz például nagyjából harmincezer forintért beszerezhető.

  A részletekről a kórház szemészeti osztályán tudnak bővebb felvilágosítást adni, illetve ugyanott ki is próbálható az egyik ilyen igazán hasznos eszköz.

  Arra kérjük a jelentkezőket, hogy a 37-312-491 telefonszámon, a szemészet 249 vagy 250-es mellékén hívjanak, hogy megbeszéljük, mikor tudunk elég időt fordítani a vizsgálatra és az eszköz kipróbálására - kérte dr. Elek Ilona.

  Hozzátette azt is: a gyöngyösi szemészet évek óta igyekszik megkönnyíteni azok dolgát, akik valamilyen látásjavító segédeszköz segítségére szorulnak: minden októberben Gyöngyösre hívták a Labrador Kft munkatársait, akik bemutatták a rendelkezésre álló eszközöket, és segítettek, tanácsot adtak, megmutatták használatukat. A drága műszerekhez való hozzájutást – mivel árukat az egészségbiztosító pénztár nem támogatta – a gyöngyösi Mátra Lions Klub könnyítette meg, anyagi hozzájárulásával.

  A mostani támogatási lehetőségnek köszönhetően várhatóan sokkal többen hozzá tudnak jutni ezekhez a fontos és praktikus látásjavító eszközökhöz.


  Közösségi funkciók