3 °C

 
 
Nem veszi át az önkormányzat a kerékpárutat

Bár használható a Mátrafüredre vezető kerékpárút, de a minősége erősen kifogásolható, a legsúlyosabb hibák javítás ellenére is. Ezért az önkormányzat nem veszi át az elkészült beruházást.

Új betegágyak és kiegészítők segítik a gyógyulást a gyöngyösi kórházban

Negyvenöt új, emelt komfortfokozatú kórtermi ágyat, vele járó új felfekvés elleni speciális matracot és hozzájuk tartozó infúziós állványokat kapott júliusban a Bugát Pál Kórház, köszönhetően egy fenntartói pályázatnak.

Berkenyefával köszöntötték a száz éves dr. Bálint Györgyöt

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön.

A CUNAMI Bt.-vel történt egyeztetés alapján július 17-én este, napnyugta után végzik el a szakemberek az önkormányzati szúnyoggyérítést Gyöngyös és Mátrafüred területén.

Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Ha már a szemüveg sem segít - van megoldás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.11. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-04-11 11:21
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az eredeti árnál lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá olvasást segítő modern eszközökhöz azok, akiknek már a szemüveg, vagy akár a kézi nagyító sem segít.

   

  Sajnos ma is vannak olyan szembetegségek, amelyek miatt a szokványos eszközök: szemüveg, kézi nagyító, olvasóléc használata ellenére sem tudjuk megkülönböztetni a betűket. A technika előrehaladásával olyan, úgynevezett látásjavító segédeszközöket fejlesztettek ki, amelyek nem a látást próbálják javítani, hanem az elolvasni-valót teszik láthatóbbá – tehát megpróbálnak lehetőséget teremteni az olvasásra abban az esetben, amikor a szemüveg már nem segít - mondta el dr. Elek Ilona szemész főorvos.

  Mindezt annak kapcsán, hogy mostantól a gyöngyösi kórház szemészetének is van lehetősége ezeket a látásjavító eszközöket támogatással, vagyis eredeti áruknál jóval olcsóbban javasolni.

  Egy 150 ezer forintos eszköz például nagyjából harmincezer forintért beszerezhető.

  A részletekről a kórház szemészeti osztályán tudnak bővebb felvilágosítást adni, illetve ugyanott ki is próbálható az egyik ilyen igazán hasznos eszköz.

  Arra kérjük a jelentkezőket, hogy a 37-312-491 telefonszámon, a szemészet 249 vagy 250-es mellékén hívjanak, hogy megbeszéljük, mikor tudunk elég időt fordítani a vizsgálatra és az eszköz kipróbálására - kérte dr. Elek Ilona.

  Hozzátette azt is: a gyöngyösi szemészet évek óta igyekszik megkönnyíteni azok dolgát, akik valamilyen látásjavító segédeszköz segítségére szorulnak: minden októberben Gyöngyösre hívták a Labrador Kft munkatársait, akik bemutatták a rendelkezésre álló eszközöket, és segítettek, tanácsot adtak, megmutatták használatukat. A drága műszerekhez való hozzájutást – mivel árukat az egészségbiztosító pénztár nem támogatta – a gyöngyösi Mátra Lions Klub könnyítette meg, anyagi hozzájárulásával.

  A mostani támogatási lehetőségnek köszönhetően várhatóan sokkal többen hozzá tudnak jutni ezekhez a fontos és praktikus látásjavító eszközökhöz.


  Közösségi funkciók