3 °C

 
 
9/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

8/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

7/2020.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. március 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

BővebbenKárolytáró: csak éjjel lesz teljes útzár

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.10. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-04-10 15:24
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Gyöngyösoroszi és Károlytáró közötti úton 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be, és éjszakánként lezárják a megsérült szakaszt. A felújítás előtt megkezdik a vendégút építését.

   

  Megközelíthetetlenné válhat egy településrész, a Gyöngyösoroszihoz tartozó Károlytáró, mert megcsúszott, így balesetveszélyessé vált az oda vezető egyetlen közút. A Heves Megyei Védelmi Bizottság terveket dolgozott ki az út kiváltására - közölte a bizottság elnöke, Horváth László megyei kormánymegbízott szerdán Egerben.

  Horváth László megismételte, amit tegnap a helyszínen munkatársunknak is elmondott: ha teljesen lezárják az utat, akkor elszigetelődhet Károlytáró 63 lakója, vészhelyzetben se a mentők, se a rendőrség, se a tűzoltók nem tudnak bejutni a falutól mintegy 8 kilométerre található településrészre, ahol élelmiszerbolt sem működik.

  Gyöngyösoroszi-Károlytáró: nincs tovább

   
  18 kép
  Dátum: 2013-04-09 17:54:00
   

  A szerdai egyeztetésen végül az a döntés született, hogy az úton 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be - a Volánnak ehhez igazodva kell biztosítania a tömegközlekedést, vagyis kisebb járműveket kell szolgálatba állítania -, illetve éjszakánként teljesen lezárják az utat. Legkésőbb jövő hétfőre elkészülhet a 100 méteres szakaszt kiváltó úgynevezett vendégút - tette hozzá Horváth László.

  Ez utóbbi kapcsán elmondta azt is: a volt gyöngyösoroszi színesfémbánya rekultivációját végző Mecsek-Öko Zrt. felajánlotta, hogy saját költségén megépíti a vendégutat az út menti hegyoldal átvágásával. A helyzetet nehezíti, hogy a kiszemelt terület magántulajdonban van, Natura 2000-es védettség alatt áll, illetve a tervezés és az engedélyeztetés időt igényel.

  Ha a terv végrehajtása nem sikerül, akkor gépkocsik számára is járhatóvá teszik a Bagolyirtás településrész felől Károlytáróra vezető utat.

  A tervezett útszakasz megvalósítási költségeit 60-80 millió forintra becsülik a szakemberek - mondta Horváth László.


  Közösségi funkciók