3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kátyúvonal - jelezze Ön is az úthibákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.06. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-04-06 17:36
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy esetleges balesetnél vagy úthiba bejelentésénél, káresetnél fontos tudni, hogy az érintett út az állam vagy az önkormányzat tulajdonában van-e, mert más-más szervezet intézi a kártérítési, javítási teendőket.

   
   
  Kátyút, hiányzó, vagy éppen ottfelejtett közlekedési táblát is jelezhetnek a közlekedési online bejelentőn.

  Gyöngyös önkormányzata online is fogadja azokat a lakossági bejelentéseket, amelyek a város közlekedésével, illetve az utak állapotával kapcsolatosak.

   

  Szilágyi Attila városüzemeltetési igazgató elmondta: a jogszabályokban előírt önkormányzati és állami útellenőri szolgálat rendszeresen ellenőrzi a város útjait. Az ellenőrzés hatékonyságát nagyban segíti, ha a közlekedők is részt vesznek a hibák feltárásában. A hivatal a bejelentések fogadására 2013. április 5-től rendszeresíti a kozlekedes@hivatal.gyongyos.hu e-mail címet, melyre várják észrevételeiket a helyszín és a probléma pontos megjelölésével, akár fotóval is illusztrálva.

  Az úthibákat, hiányzó vagy felesleges közlekedési táblákat, egyéb közlekedési problémákat a város honlapján keresztül is jelezhetik. (Kérjük, az űrlapon a \"közérdekű bejelentés\" opciót válasszák ki, és címzettként a városüzemeltetési igazatóságot jelöljék ki a legördülő listából.)

  Az igazgató elmondta azt is: az állami tulajdonban lévő utakra (lásd táblázatunk) bejelentéseket is fogadják, ám azokat továbbítják az illetékes szervezethez.

  A gyöngyösi állami utak
  Petőfi Sándor út
  Vachott Sándor út
  Damjanich út (kivéve a szervizút részét)
  Szent Bertalan út
  Kossuth Lajos út a Vasút útig
  Vasút út
  Bene út (Mátrafüreden Parádi út)
  Mátrai út
  Koháry út
  Kassai út
  Róbert Károly út
  Pesti út

  Egy esetleges balesetnél vagy úthiba bejelentésnél fontos tudni, hogy az érintett út az állam, az önkormányzat tulajdonában van-e, mert más-más szervezet intézi a kártérítési, javítási teendőket. Fontos lehet az is, hogy Gyöngyösön magánutak is vannak, ezeket külön KRESZ-tábla jelzi. A magánútra csak a tulajdonos hozzájárulásával szabad behajtani - emlékeztetett a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője.


  Közösségi funkciók