3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Új helyen a sürgősségi betegellátás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.18. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A biztonságos betegellátás érdekében a Bugát Pál Kórházban új helyen fogadják a nem covid tünetekkel jelentkező sürgősségi ellátásra szoruló betegeket, valamint a diabetológiai szakrendelésre érkezőket.

   
   

  A sürgősségi betegellátás új helye a szakrendelő földszintjén, a bejárattól jobbra, az A 11 és a 11/B jelzésű szakrendelőkben található. A betegek kizárólag a szakrendelő Dózsa György úti bejáratán keresztül tudnak a szokásos ellenőrzést követően (testhőmérőzés, kézfertőtlenítés) belépni.

  A kórház azt kéri a betegektől, hogy az SBO ezen ellátásán csak olyan tünetekkel jelentkezzenek, melyek nem feltételezik a covid gyanúját.

  Minden olyan klinikai tünet esetén mint láz, köhögés, nehézlégzés, íz- vagy szaglásérzés zavara telefonon értesítsék háziorvosukat, aki a tünetek mérlegelése után a szükséges intézkedéseket megteszi.

  Diabetológiai szakrendelés

  A szakrendelés új helyen, a szakrendelő I. emeletén, a 127-es szobában található.

  Neurológiai szakrendelés

  A neurológia szakrendelést a továbbiakban dr. Sárkány Dénes főorvos látja el meghosszabbított rendelési időben. Dr. Dobrai Éva főorvos a Covid Intenzív Osztály betegeinek ellátását végzi.

  Hozzátartozók tájékoztatása a covid-betegek állapotáról

  A kórház vezetése biztosítja annak lehetőségét, hogy a súlyos állapotban lévő, covid osztályokon kezelt, nem kommunikatív betegek állapotáról telefonon információt adjon a hozzátartozónak. Erre kizárólag hétfőn, szerdán és pénteken, 13-14 óra között van lehetőség. A hívható telefonszám: 37/312-491-es központi szám és a 151-es mellék.

  A Covid Intenzív Osztály pedig a 37/312-491-es központi szám, a 205-ös melléken érhető el. A betegjogok biztosítása érdekében kizárólag a beteg által megadott, legközelebbi hozzátartozónak ad az intézmény tájékoztatást.

  Miután ezen idősávban több hozzátartozó érdeklődésére lehet számítani, ezért az orvos tájékoztatása, korrekt, lényegre törő lesz. Hosszas beszélgetésre nem lesz idő.

  Csomagbevitel a covid-osztályokra

  A covid-osztályokon (kivétel a Covid intenzív) fekvő betegek részére is lehet behozni tisztasági csomagot (pizsama, hálóing, fogkefe, fogkrém, wc papír, papírzsebkendő, szalvéta, betét, tampon stb.) A csomagon a beteg nevét olvashatóan kell feltüntetni.

  Ezeken az osztályokon fekvő betegeknek továbbra sem szabad élelmiszert beküldeni.

  Katonák a kórházban

  November 16-tól tizenegy katona segíti a járvány elleni védekezést a Bugát Pál Kórházban. A katonák olyan feladatot látnak el, melyhez egészségügyi szakmai képzettségre nincs szükség. Elsősorban anyagmozgatás, logisztikai, adminisztratív munkákat végeznek, segítenek a beléptetésben.


  Közösségi funkciók