3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Újabb szakrendelések indulnak el a kórházban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.25. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  2020. május 25-től az összes szakrendelés újra működik és fogadja a betegeket, kivéve a fizikoterápiás ellátást, mivel annak helyén jelenleg is a gasztroenterológiai labor működik.

   
   

  A betegek ellátása továbbra is az eddigi szigorú fogadási rend szerint történik, azaz óránként összesen (a sürgős konzíliumokat is beleértve) 4 beteget láthat el egy-egy szakrendelés és a betegek fogadása csak előzetes telefonos bejelentkezés alapján történik, vagy a háziorvos által történt telefonos egyeztetés alapján.

  A betegeknek a megadott időpontokat szorosan kell betartani, ami azt jelenti, hogy a vizsgálat időpontja előtt legalább 10 perccel, maszkban kell, hogy érkezzenek intézményünkbe (a szakrendelő főbejáratához) és ott lázmérés, kézfertőtlenítés és a kérdőív kitöltését követően a megadott időpontban a célszakrendelés felé irányítják.

  Minden szakrendelésnél egy időpontban összesen 2 beteg jelenléte lehetséges, az egyiknél a szakorvosi vizsgálat történik, a másik beteg a folyosón várakozik. A vizsgálat elvégzését követően, a távozó beteg a szakrendelő bejáratánál a biztonsági szolgálatos kollégának jelzi, hogy melyik szakrendelésről jött, hogy a következő beteget tudják behívni.

  Az intézményi labor vérvételi helysége visszaköltözik az eredeti helyére, azaz az I. emeletre. A várandós asszonyok védelmében továbbra is külön helyiségben, az I. emeleti 124-es rendelőben történik az eddigi kialakított menetrend szerint. A többi vérvétel változatlan, 7 és 10 óra között zajlik majd, természetesen itt be kell tartani a minisztérium által megszabott eljárásrendet, mely szerint óránként 4 beteget láthatnak el.

  A miniszteri tájékoztatók értelmében további elektív beavatkozások indulhatnak újra, azaz a gasztroenterológiai vizsgálatok, az egynapos sebészeti beavatkozások (sebészet, nőgyógyászat, szemészet), illetve a gasztroenterológiai elektív beavatkozások. Az eljárásrend értelmében a beavatkozás feltétele 3 napnál nem régebbi negatív PCR vizsgálat. A PCR vizsgálatot az ellátó vagy a beavatkozást végző szakorvos intézi, melyre külön helységet és személyzetet biztosítunk intézményünkben.

  A misztériumi tájékoztató alapján felszabadíthatók a készenléti ágyak egyharmada az aktív ellátás számára és a kúraszerű ellátás elvégzése céljából, így az eddig elkülönített Belgyógyászati Osztály nyugati része és a gasztroenterológiai osztály 2020. június 01-től teljes kapacitással újraindul. Ezen kívül 2020. május 25-től a kúraszerű ellátás is elindul. Az újrainduló kúraszerű ellátást, mind az intézményből, mind a háziorvosok részéről érkező igényeket Dr. Dobrai Éva főorvosnő koordinálja. Azaz, ha egy adott betegnek felmerül a kúraszerű ellátás szükségessége, telefonos egyeztetést követően a megadott időpontban történhet a beteg ellátása.

  A Sürgősségi Betegellátó Osztály mindkét részének (piros, illetve fehér pont) működése a szükséges védelmi és szervezési intézkedések mellett, fennmarad.


  Közösségi funkciók