3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Királynői kellékek: könyv és korona

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.27. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Bakos Cintia szép. De ezzel korántsem értünk a pozitívumok felsorolásának végére.

   
   
  Bakos Cintia, avagy egy királynő arcai
  Fotó: Suha Péter

  Bakos Cintia megnyerte a Miss Középiskola szépségversenyt. A gyöngyösi Bottyán harmadéves diákja azt mondja: természetes, hogy örül a sikernek, dolgozott is érte, ám mégsem \"pusztán\" a szépségére alapozva képzeli el a jövőjét. Ha Cintia idősebb lenne, azt is mondhatnánk: bölcs gondolat. Egy tizenhét éves lány is lehet persze bölcs, de mégis, fogalmazzunk inkább úgy: Cintia céltudatos és realista.

   

  Amikor nagyrédei otthonukban arra kérjük, hogy a fotózáshoz a korona mellett - kissé didaktikus, belátjuk - egy tankönyv is legyen nála, nem kell sokáig keresgélnie. Igaz, épp nyaralni indul, kikapcsolódni, pihenni, bulizni, mint bármelyik tizenéves. De megjegyzi azt is: utána munka jön, szeptembertől suli, készül az érettségire, és egyelőre még hezitál, hogy a közgazdaságtant folytassa-e érettségi után, vagy váltson valamilyen kommunikációs tudományra.

  Azt viszont biztosan tudja: tíz év múlva sikeres ember szeretne lenni, de nem elsősorban a szépségiparban.

  Tervei persze ezen a téren is vannak, mivel jövőre már tizennyolc éves lesz, szeretné magát kipróbálni a Miss World Hungary-n.

  Szóval: Bakos Cintia szép lány, realista és céltudatos. Méltán büszke a sikereire, de nem szállt a fejébe a dicsőség. Azt mondja, neki a szépség elsősorban azt jelenti, hogy \"békében van önmagával\", a testével, s így a lelkével is. Mert ha szépnek érzi magát, akkor mosolyog, s ha mosolyog, akkor a világ is visszamosolyog rá.

  Azt már mi tesszük hozzá: ezek szerint szépnek lenni jó. A szépség viszont több, mint adottság, több, mint hatalmas szemek, bársonyos bőr, szolid smink és tökéletes - Cintia szerint közel sem tökéletes - idomok. Sőt, a szépség több, mint mindezek összessége.

  Ha közhely, hát legyen: a szépség bizony belülről fakad.


  Közösségi funkciók