3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Felkészült a város a havazásra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.08. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-01-08 12:50
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén az Északi-középhegységbe is megérkezhet a tél. Gyöngyös önkormányzata felkészült az időjárás-változásra, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a városban biztonságosan lehessen közlekedni.

   
   

  A gyöngyösi önkormányzat által kezelt utak, valamint a belterületen telekhatártól 5 méteren túli járdák síkosságmentesítési feladatait a városi tulajdonban lévő Városgondozási Zrt. (VG Zrt.) végzi el a téli üzemeltetési terv alapján. A beavatkozás idejét és mértékét a városgazda jogosult elrendelni a szerződéses szolgáltató felé.

  - Figyelemmel követjük a meteorológiai előrejelzést, és indokolt esetben riasztást is kapunk, ha kritikusra fordul az időjárás. Ebben az esetben van lehetőség arra, hogy síkosság-mentesítést és hóeltakarítást kérjünk Gyöngyösön és Mátrafüreden. Minderre már az ősz folyamán felkészültünk. Ellenőriztük és felülvizsgáltuk a munkákhoz szükséges, rendelkezésre álló gépparkot – mondta Boros Vince városgazda hozzátéve: a mentesítést mindig a meteorológiai riasztási fokozatnak megfelelően rendeli el.

  A balesetveszély csökkentése érdekében elsőként a körforgalmi csomópontokat és a dombi városrészre vezető meredek útszakaszokat mentesítik a hótól és a jégtől. Ezután a nagyobb forgalmú belvárosi utakat, majd a közintézményekhez, az orvosi rendelőkhöz és a kórházhoz vezető utat tisztítja meg a VG. Zrt.

  A városgazda kiemelte: vannak a városban olyan főbb útszakaszok, amelyek nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban vannak. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek tisztításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek kell gondoskodnia.

  Az utak síkosság- és hómentesítése mellett az önkormányzat gondoskodik egyebek között a járdák, a buszvárók és a gyalogátkelőhelyek előtti járdaszakaszok biztonságáról.

  Boros Vince hangsúlyozta: a lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló járdaszakaszt a telekhatártól számított legalább 5 méteres szélességben megtisztítani. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli. Minderről az önkormányzat levélben is tájékoztatta már az ingatlan-tulajdonosokat, a városrendészet közreműködésének jóvoltából mintegy kétezer postaládába jutott el a hivatal felhívása.

  Amennyiben valaki idős kora vagy betegsége miatt a síkosságmentesítésre vonatkozó kötelezettségeket nem tudja teljesíteni, forduljon a városgazdához (70/866-9567; boros.vince@gyongyosph.hu).


  Közösségi funkciók