3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Kiskertje van? Ne égessen, komposztáljon!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.08. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-10-08 17:30
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Törvény tiltja majd 2021. január 1-től a nyílt téri égetéseket. A változás célja a levegő minőségének javítása és a lakosság egészségének védelme.

   
   

  Gyöngyösön már csak október utolsó hetében, október 25-én, vasárnap és 29-én, csütörtökön lesz lehetőség utoljára a kerti zöldhulladék elégetésére.

  Egy központi törvénymódosítást követően 2021-től az önkormányzatok már nem szabályozhatják helyi rendeletben a településekre érvényes égetési időszakokat.

  Mivel a kertekben keletkezett zöldhulladékot jövő évtől tilos lesz a szabadban elégetni, az ingatlantulajdonosoknak vagy -bérlőknek más megoldást kell választaniuk a kerti száraz növények, zöldhulladékok hasznosítására.

  Az égetést ki lehet váltani például komposztálással. A lemetszett ágakat, gallyakat aprító géppel vagy metszőollóval lehet előkészíteni arra, hogy szerves talajjavító váljon belőle.

  Az önkormányzat által megbízott szolgáltató továbbra is rendszeresen, a szállítási naptárban meghatározott napokon szállítja el a zsákban vagy edényben összekészített zöldhulladékot a lakosságtól.


  Közösségi funkciók