3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Akcióban a zöldkommandó Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.07. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-07-09 16:25
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Zöldkommandó elnevezéssel új munkacsoportot hozott létre a gyöngyösi önkormányzat Városrendészeti Igazgatósága. Az egység kiemelt figyelmet fordít a köztisztasági szabályok ellenőrzésére, betartatására, és ha szükséges, a szabályszegések szankcionálására.

   
   

  - Az elmúlt időszakban több sikeres intézkedést hajtottunk végre az illegális szemétkihelyezés visszaszorítása érdekében, amit a nyáron a gazmentesítéssel is kiegészítünk. A városban folyamatosan ellenőrizzük az ingatlanok előtti területeket, és ha azok rendezetlenek, felszólítólevelet hagyunk az ingatlant használó vagy a tulajdonos postaládájában, akinek nyolc nap áll rendelkezésre, hogy megtisztítsa a területet - mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője hozzátéve: ha a határidő letelte után sincs változás, eljárást kezdeményeznek az ingatlantulajdonossal szemben.

  Erre az a helyi rendeletünk ad lehetőséget, amely kimondja, hogy az ingatlantulajdonos köteles az ingatlanától számított öt méteren belül a közterületek rendszeres tisztítására, por- és gazmentesítésére.

  A városrendészeti igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy Gyöngyösön március és december között évente 20 alkalommal van lehetőség a zöldhulladék szervezett elszállítására. Az időpontokról a közszolgáltatást végző NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. levélben értesíti ügyfeleit, de a szállítás dátumai elérhetők a gyongyos.hu oldalon is.

  A zöldhulladékot nem ömlesztve, hanem az erre a célra szolgáló gyűjtőedényben, vagy összekötegelve kell kihelyezni.


  Közösségi funkciók