3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Történelmet írtak az idei városborral

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.23. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Történelmet írtak az idei Gyöngyös Város Borát kiválasztó szakmai és társadalmi zsűri tagjai, miután ismét a tavaly megválasztott 2017-es évjáratú Molnár és Fia Pincészet Olaszrizlingjét ítélték a legjobbnak a borversenyre benevezett tíz mátrai borász 26 bormintája közül. Az abasári borászat immár 2016 óta negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet, így újabb egy évig reprezentálhatja a várost.

   
   

  Holló Ákos, a Gyöngyösi Hegyközség elnöke a döntés kapcsán úgy fogalmazott: a zsűri tagjai igazolták, hogy valóban egy kiváló bor képviselte és képviselheti ismét Gyöngyöst.

  A zsűri tagjai az illatos borok közük immár harmadik alkalommal megválasztották a Polgármester Borát is. A megmérettetésen a kategória legjobbja a nagyrédei Bárdos és Fia Pincészet 2019-es évjáratú Sauvignon Balnc-ja lett.

  A szakmai zsűri elnöke, Lefler Péter kiemelte: a kiváló borok közül nem volt könnyű kiválasztani a legjobbakat. Leginkább ízlésbeli különbségek döntöttek, ezért még az utolsó körben is változott a végeredményt meghatározó borrangsor.

  Az idei volt az első alkalom, amikor a társadalmi zsűrit a sajtó képviselői alkották, élükön Szabó Edit borszakíróval.

  Habár a veszélyhelyzet miatt idén Gyöngyösön elmaradt a májusban évtizedek óta megrendezett bornapok, amikor városbor-verseny győzteseit jutalmazni szokták, Hiesz György polgármester elmondta: a díjátadót, és a tervek szerint a rendezvényt is pótolni fogják a szeptemberi szüreti napok alkalmával.

  A borbírálatnak a Mátrai Hegyközségi Tanács által üzemeltetett Spicc Mátrai Borbár adott otthont.


  Közösségi funkciók