3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Közös hang

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.12.10. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-12-10 11:42
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Hétszínvirág Napközi Otthon jótékonysági gálaestet szervezett az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

   
   

  A rendezvény fő motívuma a Közös hang volt, mely együtt egy térben és időben valósul meg ép és fogyatékkal élők között a tánc, a zene és ének eszközével. Az est célja, az elfogadás és szórakozás mellett a támogatás is volt, hiszen a belépők árából a lakóotthon tetőszerkezetét újítják fel.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Az elfogadás és befogadás jegyében a Hétszínvirág Napközi Otthon jótékonysági gálaestjének első fellépői a DanceLand táncstúdió növendékei voltak.

   

  A rendezvény fő gondolata a közös hang volt: közös hang a zenében, a szívünkben az egyfelé húzó akaratban a cselekvő szeretetben- hangzott el a megnyitón.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Maka Piroska az összefogás, elfogadás jelenlétét emelte ki, valamint elkalauzolta a közönséget az intézmény 89-es indulásától egészen napjainkig, hogy miként is vált ilyen korszerűvé, szeretetteljessé és befogadás színterévé a napközi és a város a fogyatékkal élők számára.

   

  - Az elmúlt 30 év mindig erről szólt, olyan cselekedetek, olyan történések történtek a városban, ami azt mutatta, hogy a szülők felé is és a fogyatékosak felé is, hogy itt jó minőségben lehet számukra megélni az életet - fogalmazott.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Horváth László országgyűlési képviselő is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, hogy már a belépés előtt lehetet érezni a szándékot a levegőben, ahogy egészséges és fogyatékkal élők szavak nélkül együtt tudnak egy térben elfogadóan jelen lenni.

   

  - Ezernyi életút van, de nincsen első rendűbb vagy alacsonyabb rendű élet, csak az élet van és minden embernek hiszem, hogy az a szolgálat adatott az egész életére vonatkozóan, hogy az életet segítse - fejtette ki.

  Hiesz György, polgármester elmondta, hogy miként született meg az otthon és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az intézmény megépülését, a fogyatékkal élők támogatását és gondozását. Majd a fogyatékkal élőket méltatta.

  - Annyi szeretetet annyi hálás mosolyt, és annyi őszinteséget kap tőlük, mint sehol máshol és ezt az ember igyekszik visszaadni. Én azt kívánom, hogy ezek a fiatalok, illetve itt, akik jelen vannak, a megye, az ország más területéről, ugyanezt a törődést, ugyanezt a szeretetet éljék meg - mondta a polgármester.

   
  Fotó: Czímer Tamás

  Az ünnepi köszöntőket követően a Nemzeti Színkottás és a Gyöngyszem zenekar St. Martin előadóművésszel együtt nyújtott emlékezetes perceket a közönségnek. Majd önálló műsorral is színesítették az estét.

   

  Az est záróakkordjait az Empty Pubs gyöngyösi zenekar játszotta el közösen a fellépő zenekarokkal.

  Az eseményen elhangzott többek között az is, hogy az ünnepi gálaműsor bevételét Gyöngyös és térségében élő, családban nevelkedő fogyatékos fiatalok támogatott lakhatását biztosító Lakóotthon tetőfelújítására fordítják.


  Közösségi funkciók