3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenSzázadik születésnapokat ünnepeltek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.09.10. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-09-10 15:26
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Két százéves születésnapot is tartottak az elmúlt hétvégén Gyöngyösön. Szippl Jánosné és Szabó Ferencné egyaránt népes családja körében ünnepelte a jeles évfordulót, és fogadta Hiesz György polgármester köszöntését.

   
   

  Szippl Jánosné a Tolna megyei Kisdorogon született 1919. szeptember 8-án Jergler Margit néven. Első gyermek volt a családban, négy testvére született. Szülei földművelésből éltek, szegénységük ellenére is tisztességben és a katolikus vallás szerint élték mindennapjaikat, nevelték gyermekeiket. Hat elemit végzett, de korán elkezdődött számára a nagybetűs élet, mert az elemi befejezése után "szolgálni" kellett mennie, mert a népes család eltartása gondot jelentett a szülőknek. Huszonkét évesen ment férjhez, majd együtt Kisvejkére költöztek, ahol negyven évig éltek. Napszámban dolgoztak, majd a termelőszövetkezetek kialakulását követően ott helyezkedtek el. Két lány gyermekük született, mindkét lányát szorgalomra és munkára szoktatta, és szűkös anyagi körülményei ellenére is taníttatta őket. Az idősebb lányát korán elvesztette.

  Férje elvesztése után, özvegyként élt tovább Kisvejkén. Huszonegy éve költözött lányához és annak családjához Gyöngyösre. Két testvére él még Tolna megyében, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot. Lányaitól két-két fiú unokája és kilenc dédunokája született. A legidősebb dédunoka harminc éves, a legfiatalabb pedig a második évét töltötte be nemrég. Margitka néni tizenegy éve jár az Idősek Klubjába, mindennapos vendég a Visonta úton, ahol a társasjátékokat kedveli leginkább.

  Szabó Ferencné - született Somogyi Mária - 1919. szeptember 8-án Nagyváradon látta meg a napvilágot egy ötgyermekes gazdálkodó család gyermeként. Marika néni hatvan évig élt együtt férjével, akivel három gyermeket nevelt fel. Egyikük súlyos, gyógythatatlan betegségben szenvedett, és mindennapos ápolásra szorult. Marika néni negyvenöt éven át gondozta gyermekét, miközben a budapesti Népművészek Szövetkezetében dolgozott népi iparművészként. Egyebek mellett népviseletbe öltöztetett babákat, díszpárnákat, szűrrátétes munkákat készített egészen 94 éves koráig.

  Ma már csak két fia él, férje 2001-ben távozott az élők sorából, és testvéreit is elveszítette. Öt unokája és hat dédunokája született, akik közül - mint Marika néni fogalmaz - "egyet szívünk legnagyobb bánatára magához szólított az Úr". Az ünnepelt százévesen is aktív, két bottal mozog, és bár varrni szemének romlása miatt ma már nem tud, mindennapjai nem telnek unalmasan.

  Az önkormányzat nevében Hiesz György polgármester emléklappal, ajándékkosárral, tortával és virággal köszöntötte az ünnepelteket.


  Közösségi funkciók